Νίκος Μουτσινάς: «Δεν φανταζόμουν πόσο κουραστικό θα είναι κάθε μέρα»

Τη φετινή σεζόν ο Νίκος Μουτσινάς διαγράφει μια εξαιρετική πορεία με την εκπομπή του στο OPEN. O παρουσιαστής, ηθοποιός και σεναριογράφος μιλά στον Βασίλη Ανδριτσάνο και στο Τηλέραμα.

Είσαι στην καλύτερή σου φάση φέτος. Τουλάχιστον έτσι το εισπράττουμε εμείς τηλεοπτικά. Πώς το νιώθεις εσύ;

«Νιώθω ότι κάνω αυτό που μου αρέσει και έχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Και αυτό είναι μαγικό, οποιαδήποτε δουλειά και να έκανα. Όταν καταβάλλεις μια προσπάθεια κι έναν κόπο και σου αρέσει κι αυτό που κάνεις και βλέπεις ότι το καλοδέχεται ο άλλος, είναι μαγικό».

Πώς προέκυψε το «Για την παρέα»;

«Στην παράσταση, «Κοκομπλόκο», η Ματίνα Νικολάου έπαιζε τον ρόλο της Βάνιας και η ατάκα της ήταν «Για την παρέα»…Από κει μου ήρθε η ιδέα για τον τίτλο».

Και αυτό το «προκαλώ» πώς γεννήθηκε;

«Δεν ξέρω πώς βγήκε ούτε κατά διάνοια. Ο κόσμος νομίζω έχει ανάγκη, τώρα ακόμα παραπάνω, να ξελαμπικάρει! Με το «προκαλώ» μπαίνει στη διαδικασία να στείλει βιντεάκια. Γίνεται μια πλάκα και αυτό έρχεται και μας ενώνει. Είναι σαν να είμαστε πραγματικά μια παρέα. Εγώ χαίρομαι που μια εκπομπή στην οποία είμαι ολομόναχος, πέρα από τη Ματίνα και τους Alcatrash, είναι πραγματικά για την παρέα».

Είστε όλοι στην εκπομπή έτσι τζαζ;

«Ναι, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Έχει συντονιστεί όλο το σύμπαν που δουλεύει εδώ στην ίδια βλακεία, στην ίδια χαζομάρα, στο ίδιο παιδικό πάρτι!»

Στην εκπομπή σου εμφανίζονται άτομα που σπάνια βλέπουμε στην ΤV. Πού πιστεύεις οφείλεται αυτό;

«Ο κόσμος της σόoυμπιζ, γιατί δεν τους ξέρω όλους προσωπικά, με τον τρόπο του είναι σαν να χαίρεται με το ωραίο που μου συμβαίνει. Συντονίζονται όλοι στην πλάκα που γίνεται και με κάνει πολύ χαρούμενο αυτό. Είναι κάπως σαν να μην ισχύουν όλοι οι κανόνες συνέχεια».

 

Ήταν δύσκολο να επιστρέψεις τηλεοπτικά ύστερα από δυο σερί αποτυχίες;

«Έχω κάνει πολλή δουλειά με τον εαυτό μου. Να σκέφτομαι θετικά, για να μου έρθουν θετικά. Να μην έχω εκατομμύρια φοβίες, αλλά… χιλιάδες φοβίες. Δεν είχα λόγο να φοβηθώ. Βγήκα από ένα τρίχρονο πένθος, που σημαίνει ότι, αφού μου συνέβη αυτό, και τι έγινε; Μου άρεσε πολύ όταν ήρθα και μου είπαν: «θέλουμε να κάνεις μια εκπομπή μόνος σου». Γιατί ερχόμενος να κάνω το ραντεβού, δεν είχα να προτείνω κάτι, ήθελα να ακούσω τι θα μου πουν. Αν δεν μου άρεσε, δεν θα έλεγα «ναι», λόγω ανασφάλειας και φόβου τι θα κάνω μετά. Μου άρεσε πολύ και τους είπα πως θέλω να έχω μπάντα, γιατί την αγαπώ τη μουσική και έχω και εξαιρετική φωνή, θεσπέσια. Είμαι και πολύ καλός χορευτής, κλαίει το «Dancing» που δεν με πήρε μόνιμο! Μου άρεσε που θα μπορούσα να μεταφέρω το stand up comedy. Δεν φανταζόμασταν βέβαια πόσο κουραστικό θα είναι αυτό κάθε μέρα.Έχει ξόδεμα ενέργειας… Μας την επιστρέφει όμως ο κόσμος. Είναι σαν να έχω κάθε μέρα γενέθλια».

Τι σε έκανε να πεις «ναι» στο ΟΡΕΝ TV;

«Είχα κάνει τις βόλτες μου σε STAR, ΑLΡΗΑ και ΑΝΤ1, στον ΣΚΑI δεν έχω πάει και ούτε θα πάω με αυτά που λέω φαντάζομαι. Μου άρεσε που με σκέφτηκαν, που μου είπαν «κάνε αυτό που νομίζεις, καινούργιο κανάλι, καμία απαίτηση για τα νούμερα», μου άνοιξαν μια παιδική χαρά και μου είπαν φτιάξ’ την!»

Να υποθέσω ότι η εκπομπή θα συνεχιστεί και του χρόνου…

«Ξέρεις κάτι που δεν ξέρω; Τι εννοείς; Πάμεν να χτίσουμε κάτι. Δεν το τρως έτσι στη γωνία».

Θα ήθελες η εκπομπή να ήταν βραδινή, ώστε να είσαι πιο ελεύθερος να πεις τα δικά σου;

«Με το «καλό μεσημέρακι» που λέω έχω βρει τρόπους και τα λέω αυτά που θέλω και το μεσημέρι, οπότε είμαι ΟΚ. Δεν ξέρω, αν κάνω και κάτι άλλο του χρόνου σε εκπομπή, θέλω να κάνω και θέατρο και ο χρόνος είναι ήδη πολύ περιορισμένος».

Συγκλονιστική, ωστόσο, είναι η περιγραφή του σχετικά με το πώς διαχειρίστηκε τις απώλειες που είχε στην οικογένεια του και αναφέρεται και στις τηλεοπτικές του αποτυχίες, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει ότι πέρασε από διάφορα κανάλια πριν τελικά συμφωνήσει με αυτό που τον φιλοξενεί.

Ο Νίκος Μουτσινάς αναφέρει τα εξής: «Δεν διαχειρίζεσαι την απώλεια. Συμβαίνει αυτό που δεν αρέσει σε κανέναν, αυτό που μας λένε από την πρώτη μέρα, ότι ο χρόνος θα δείξει. Η Γη κινείται πέρα από το προσωπικό μας πρόβλημα. Δεν ενδιαφέρεται καθόλου ο χρόνος γι’ αυτό που συμβαίνει στη μονάδα. Θα προχωρήσει. Θα πας κι εσύ μαζί του. Πόσο θα κλάψεις, πόσο θα στεναχωρηθείς, πόσο θα πονέσεις για κάτι το οποίο εκείνη τη στιγμή είναι ανύπαρκτο; Ο χρόνος σού λέει ηρέμησε και προχώρα.

Έκανα restart και προσπάθησα αυτά που μου συμβαίνουν να τα κάνω καινούριες εικόνες, χωρίς τα πρόσωπα που λείπουν. Για να μπορέσουν να πάρουν σημασία και να μην είναι τίποτα. Όταν συνέβη ο θάνατος, ήταν όλα γκρι και αδιάφορα. Δεν με ενδιέφερε τίποτα, τσιμεντωθείτε όλοι. Έπρεπε να βγει το πρόσωπο από κει, για να ξαναπείς ότι έχει σημασία που κάνω εκπομπή και δεν πειράζει που δεν θα μου πει η μαμά μου μπράβο, μπορεί να μου πει κάποιος άλλος μπράβο. Έχει μαλακώσει πάρα πολύ αυτό. Πρέπει να προχωρήσεις όπως σου συμβαίνει. Δεν μπορείς να πας με τον άλλον που έφυγε. Πρέπει να μείνεις εδώ. Μείνε λοιπόν».

πηγή: pasmina.gr