«Το νησί της αποπλάνησης» -Ενα θρίλερ μυστηρίου που υπογράφει ο υποψήφιος για Οσκαρ Στίβεν Νάιτ

Το Νησί της Αποπλάνησης

(Serenity)

Σκηνοθεσία: Στίβεν Νάιτ

Παίζουν: Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, Αν Χάθαγουεϊ, Ντάιαν Λέιν

Περίληψη: Ένας καπετάνιος αλιευτικού, που έχει αποσυρθεί σε ένα μικρό νησί της Καραϊβικής, θα έρθει αντιμέτωπος με το σκοτεινό παρελθόν του και θα εγκλωβιστεί σε μια νέα πραγματικότητα που δεν είναι αυτό που δείχνει.

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Στίβεν Νάιτ («Επικίνδυνες Υποσχέσεις», «Peaky Blinders») σκηνοθετεί τους Μάθιου ΜακΚόναχεϊ και Αν Χάθαγουεϊ σε ένα νεο-νουάρ θρίλερ γεμάτο ανατροπές.

Ένας άνδρας αφήνει πίσω του το σκοτεινό παρελθόν του και ξεκινάει μια νέα ζωή ως καπετάνιος ψαράδικου αναψυχής σε κάποιο μαγευτικό νησί της Καραϊβικής. Τα πάντα όμως ανατρέπονται, όταν η πρώην γυναίκα του επιστρέφει και του προτείνει να δολοφονήσει τον νέο, βαθύπλουτο κι αυταρχικό σύζυγό της.

Η ιδέα για την ταινία γεννήθηκε μια μέρα που ο Νάιτ ψάρευε και άρχισε να παρατηρεί τον καπετάνιο του σκάφους. « Ήταν μια πολύ ξεχωριστή φυσιογνωμία. Όλοι οι ψαράδες έχουν εμμονή με κάποιο συγκεκριμένο ψάρι που θέλουν να πιάσουν. Η ιδέα ότι κάποιος είναι τόσο εμμονικός με κάτι, εμφανίστηκε στο μυαλό μου και ξεκίνησα να εξερευνώ τον χαρακτήρα αυτού του ανθρώπου: ποιος είναι, πού ήταν, γιατί ήταν εκεί. Από την άλλη, με ιντριγκάρει πάντα η ιδέα ότι καλοί άνθρωποι κάνουν άσχημα πράγματα για καλό λόγο, πράγμα που συμβαίνει και στην ταινία. Με ενδιαφέρει η ιδέα της ελεύθερης βούλησης. Ήθελα να πάρω έναν χαρακτήρα και να τον βάλω σε έναν κόσμο που κάνει τις δικές του επιλογές αλλά σιγά σιγά αρχίζει να αναρωτιέται αν είναι δικές του οι επιλογές ή αν του επιβάλλονται με κάποιον τρόπο», εξηγεί ο σκηνοθέτης.

Αν και δεν πρόκειται για ένα κλασικό νουάρ θρίλερ, η ταινία είναι ένας φόρος τιμής σε κλασικά φιλμ του είδους , αλλά και συγγραφείς όπως ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ και ο Γκράχαμ Γκριν, ενώ τα γυρίσματά της πραγματοποιήθηκαν στον εξωτικό Άγιο Μαυρίκιο.

πηγή: bovary.gr