Στην Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη η ταινιοθήκη και το σήμα του Mega

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τα περιουσιακά στοιχεία του σταθμού κατέθεσε το ποσό των 33.999.999 ευρώ, με τη δεύτερα προσφορά που ήταν από κυπριακή εταιρεία να ανέρχεται στο ποσό των 33.000.000 ευρώ.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό οι προσφορές που κατατέθηκαν ήταν οι εξής: Προσφορά 33 εκατ. έκανε η Liquorina Limited και 33.999.999 ευρώ η ALTER EGO.

Οι ενδιαφερόμενοι έστειλαν σήμερα το πρωί τις δεσμευτικές προσφορές τους για την «Ομάδα Ενεργητικού Α’», που είναι η ακίνητη περιουσία του Mega, την «Ομάδα Ενεργητικού Β’», δηλαδή τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του καναλιού, όπως η ταινιοθήκη του, το σήμα «Mega», οι τίτλοι που έχει κατοχυρώσει, το αρχείο ειδήσεων, τα μηχανήματα και τα χρέη του καναλιού.

Έγιναν δύο πλειοδοτικοί διαγωνισμοί. Με τον πρώτο, η ειδική διαχειρίστρια της εταιρείας πωλήθηκαν τρία ακίνητα στο Μαρούσι καθώς και ένα ακίνητο στην Κρήτη. Για τα ακίνητα του καναλιού υπήρξαν δύο προσφορές: 384.000 ευρω από την ΤΕΡΝΑ και 500.000 ευρώ από την κοινοπραξία ΩΘΗΣΗ.

Με τον δεύτερο, πωλήθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη η πνευματική ιδιοκτησία όσων παρήγαγε ο ιδιωτικός σταθμός στην 25ετή πορεία του, ήτοι η ταινιοθήκη και τα σήματα (τόσο του καναλιού όσο και εκπομπών). Στον τελευταίο επίσης εντάσσονται οι συμμετοχές της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ σε άλλες εταιρίες, οι -ουκ ολίγες αλλά στην πλειονότητά τους ενεχυριασμένες, κατασχεμένες και γενικώς μη εισπράξιμες- απαιτήσεις από πελάτες, ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα μεταφορικά μέσα, τα έπιπλα και τα αποθέματα.

πηγή: filathlos.gr


Αντίστροφη μέτρηση για το Mega. Σε λίγες ώρες ο νέος ιδιοκτήτης